21/03/2024

Zaterdag 30 maart (Paaszaterdag) gaat Voetbalvereniging RWB voor zijn G-team een minitoernooi organiseren. Hiermee wil RWB het G-team een leuke voetbaldag aanbieden. Daarnaast wil RWB G-voetbal promoten om ervoor te zorgen dat iedereen in Waalwijk en omgeving weet dat ook jongens en meisjes met een beperking in teamverband kunnen voetballen. 

Aan dit RWB Lionsclub Waalwijk G-toernooi nemen naast RWB Waalwijk ook de G-teams van Chaam, Sparta ‘30 en vv Rijen deel. De opening van het toernooi is om 11.00 uur waarna meteen gestart wordt met de poulefase. In de poulefase zullen alle teams één keer tegen elkaar uitkomen. Tussen de wedstrijden door nemen alle teams penalty’s op een tweetal RWB-keepers. Het team dat het beste penalty’s neemt gaat aan het einde van de dag met de penalty-bokaal naar huis. Om 13.45 uur worden de finalewedstrijden gespeeld en wordt bepaald wie op de eerste, tweede, derde of vierde plaats eindigt. Net na 12.00 uur wordt er door alle spelers(sters) en hun begeleiders een gezamenlijke lunch gebruikt, die geheel wordt verzorgd door Lionsclub Waalwijk. Ook de prijzen voor het minitoernooi en de penaltybokaal worden verzorgd door Lionsclub Waalwijk en wordt er ook nog als aandenken aan alle deelnemers een medaille uitgereikt. Leden van Lions Waalwijk steken ook zelf hun handen uit de mouwen. Zo gaan ze in de keuken van RWB zorgen dat de lunch wordt voorbereid en levert Lionsclub Waalwijk een drietal scheidsrechters.

RWB is erg blij met de ondersteuning van Lionsclub Waalwijk. Het ondersteunen van het 
G-toernooi sluit dan ook prima aan bij het thema “Lions in beweging”, waarmee kinderen die vanwege hun thuissituatie niet kunnen sporten toch de mogelijkheid wordt geboden om te kunnen sporten. Ook het G-voetbal is erop gericht dat iedereen moet kunnen sporten, in dit geval voetballen, ook al heb je een beperking. Lionsclub Waalwijk is een serviceclub die zich actief inzet door middel van verschillende acties om o.a. geld in te zamelen en lokale goede doelen in De Langstraat te ondersteunen. Elk jaar heeft het een thema waarmee goede doelen in dat thema worden ondersteunt, RWB is er heel erg blij mee.